Den robuste dykkerklokken fra merket med det vingeformede timeglasset i et luksuriøst preg.

Longines har opparbeidet seg et solid rykte hva gjelder kronografer og elegante, vintageinspirerte klokker. Likevel bør vi ikke glemme at merket også besitter et betydelig utvalg sportsklokker. Dette inkluderer en kompetent, lett tilgjengelig dykkerklokke som heter HydroConquest.

Modellen ble først lansert i 2007, og har siden den gang steget i gradene. Klokken ble fullstendig revidert i 2018, med oppgraderte materialer, forenklet design og en mer tydelig mekanisk identitet. I år utvides atter kolleksjonen, med 12 nye utgaver. Stilige, mindre instrumentale, litt mer livsstilsorienterte, men likevel robuste dykkerklokker som tåler en støyt: Her er Longines HydroConquest Two-Tone Collection.

Longines er ikke fremmed for konseptet dykking. Joda, pilotens kronografer og elegante 1940 -tallsmodeller kan være de første klokkene som dukker opp i bevisstheten vår når vi tenker på Longines. Men da utelater vi to helt utsøkte modeller, henholdsvis Skin Diver og Legend Diver. Dette er riktignok historiske modeller, som selvfølgelig er blitt oppdatert gjennom årenes løp.
HydroConquest er noe annet – mer klassisk, uten at det tar fra den noe kvalitetsstempel av den grunn.

Denne kolleksjonen, som har holdt vann i nesten 15 år nå, er selve essensen i den moderne, sporty, vannorienterte klokken. Dette er en robust dykkerklokke, vanntett til 300 meter, med moderne design, et rent og helhetlig utseende, samt alt nødvendig utstyr for fritidsdykking. Vi snakker altså klassisk med svært positivt fortegn.

Et viktig skritt i livet til Longines HydroConquest kom i 2018 da klokkeprodusenten bestemte seg for å oppdatere kolleksjonen. Designet ble renere, litt mindre klumpete, og mer moderne. Materialene ble oppgradert til å inkludere en keramisk bezelring, og urverket ble oppdatert med merkets nyeste teknologi for å beholde konkurransefortrinnet. I flere av utgavene er det også mulig å velge mellom 43 mm og 41 mm urkasser. Og nå i 2021 er det også mulighet for å få kassene som tofargede.

DET STILIGE UTSEENDET TIL LONGINES HYDROCONQUEST TWO-TONE

Vi har sett en sterk gjenoppblomstring av two-tone stål- og gullklokker den siste tiden, noe som kan ha å gjøre med 1980-tallets comeback på motefronten … Og sant skal sies, når det gjøres riktig, kan en diskret inkludering av gull på en sportsklokke være ganske stilig. Så lenge det ikke er for prangende, kan det til og med bringe en viss friskhet og et avslappet preg til de ellers konservative modellene.

Så er spørsmålet: Har Longines klart å få til dette med sin nye HydroConquest 41mm Two-Tone Collection? Det korte svaret er ja. Ideen med disse nye modellene var å inkludere relativt diskrete gylne elementer på bezelen, kronen og urskiven. Du kan til og med velge en tofarget stållenke, noe som dog vil være mindre lavmælt.

Vær oppmerksom på at alle gylne elementer oppnås via en PVD-beleggingsprosess, så påvirkningen på sluttprisen er også minimal – noe som er ganske viktig i denne kategorien. De gylne elementene er tilgjengelige enten i gult gull eller rosé. Og, som du kan se på bildene av klokkene med disse kontrastdelene i roségull, er resultatet ganske diskret og tilfører klokken en stilfull varme – spesielt gjelder dette den grå modellen (den flotteste av alle sammen).

Det Longines har gjort her er å legge til et livsstil-aktig uttrykk i sin moderne diver, noe som gjør den mindre kjedelig og ensformig, og tillegger klokken det lille «je ne sais quoi» som manglet hos de klassiske stålmodellene …

Dette er altså ekstra elementer som gir klokken mer personlighet og følgelig gjør den mer attraktiv. Men tro ikke at den har mistet noen av kapasiteten av den grunn. Den forblir den samme robuste dykkerklokken som vi kjenner den som.

Kassen til disse Longines HydroConquest Two-Tone måler 41 mm i diameter og omtrent 12 mm i høyden. Kassen er helt børstet og det er lett å se at den er godt produsert og montert. Dette er klokken som har alt du trenger i en fritidsdykker. Dette tilsier: Safirglass med AR-belegg, en stor og enkel skrukrone, et solid baklokk med fine graveringer og en enveisroterende bezel. I de seneste siste utgavene av Longines HydroConquest er bezelringen laget i ripesikkert keramikk – med 60-minutters skalaen og den selvlysende perlen på 0-merket.

Den nye Longines HydroConquest Two-Tone er utstyrt med det selvtrekkende L888 kaliberet. Urverket kommer med en forbedret 72-timers gangreserve (sammenlignet med den tidligere 64-timers gangreserven i 2018-modellene).
Den kommer også med en Silicon balansefjær for å beskytte mot magnetiske krefter og støt, som svinger med en frekvens på 25.200 vibrasjoner i timen. Som alltid skiller dette klokkene fra resten av de 2824-drevne modellene – hvilket gir et sterkt konkurransefortrinn mot sammenlignbare modeller.

Longines HydroConquest Two-Tone 41mm er tilgjengelig i 11 forskjellige utgaver, med alternative gummireimer som matcher urskivens farge. Klokkene er utstyrt med en foldespenne med dykkerforlenger. Uansett hvilken farge og hvilken type armbånd/reim du velger, er alle modellene priset til 18 590 kroner og er nå tilgjengelige i vår butikk i Sandnes eller i vår nettbutikk.

Longines HydroConquest Two-Tone Collection

SE ALLE MODELLER