I 1881 grunnla Kintaro Hattori sitt hjertebarn. Den da 21 år unge Hattori hadde en tydelig og klar visjon: Seiko skulle til enhver tid befinne seg ett skritt foran røkla.
I løpet av sine femti år ved roret styrte han Seiko til å bli det det ledende klokkeprodusenten i Japan. Og alle prosesser skulle finne sted In-House – med egne design- og produksjonsanlegg.

Seiko Prospex nyheter 2021 

140 år senere er fremdeles Hattoris “hårete” målsetting gjeldende, noe som avdukes på en forlokkende måte gjennom de nye modellene i Prospex-kolleksjonen. Årets jubileumsklokker er er inspirert av den japanske naturens skjønnhet og bringer tilbake designet til en rekke historiske, og ikke minst viktige, Seiko modeller.

Seiko Prospex 140th Anniversary Limited Edition

SLA047J1:  Kommer i det kjente Marinemaster designet. Modellen er utstyrt med urverket 8L35 som er spesielt utviklet for dykkere. Rustfritt stål og grønn urskive. Den gullfargede sekundviseren vekker assosiasjoner til soloppgangen, og står i stilig kontrast til skiven. Klokken kommer også med en ekstra mørkegrønn silikonrem. Begrenset til 3000 eksemplarer. 

SPB207J1: Kommer i et design som har fått kallenavnet “Baby-Marinemaster”, og har et 6R35-urverk med 70 timers gangreserve. Klokken er basert på 1968 Divers 300M, men har en moderne designtolkning. Selv om den beholder det “skarpe” og kraftige designet som originalen, har den nye modellen en slankere kasse og et mer tidsriktig design på urskiven. Klokken kommer også med en ekstra mørkegrønn silikonrem. Begrenset til 6000 eksemplarer.

SSC807J1: Kommer i et design som har fått kallenavnet “SUMO” grunnet sin robuste og kraftige kasse.  Modellen kommer med et Quartz Solar-urverk hvor batteriet lades av sollys. Dette gjør at man ikke trenger å bytte batteri før det har gått omlag 10 år. Klokken kommer også med en ekstra mørkegrønn silikonrem. Begrenset til 4000 eksemplarer.

Bestill nå

Se alle Seiko klokker

En hyllest til eventyreren

Fem år etter at Seikos introduserte sitt første dykkerur, lanserte de en klokke som var like minneverdig som den var funksjonell. Solid konstruksjon, 150 meter vanntetthet, selvlysende visere og indekser gjorde sitt for at den var perfekt for dem i behov av en klokke med pålitelighet, styrke og god synlighet.

Disse egenskapene viste seg gjeldende da den japanske eventyreren Naomi Uemura brukte den under ekstreme forhold da han fullførte en 12.500 kilometer lang hundesledekjøring fra Grønland til Alaska.

I år markeres 80-årsjubileet for Naomi Uemuras fødsel, og Seiko lanserer derfor en moderne tolkning av dette høyt respekterte dykkeruret, for å hylle eventyrernes liv og hans mildt sagt imponerende prestasjoner.

Seiko Prospex The Naomi Uemura 80th Anniversary Limited Edition

De to klokkene gjenspeiler utformingen av originalen fra 1970, men er grundig oppgradert og modernisert. Den mønstrede skiven er inspirert av det fjellrike terrenget som Uemura elsket å bevege seg i. Skiven og bezelen er i de blå fargene man kun kan beskue på de aller høyeste fjelltoppene. Og på innsiden sitter Calibre 8L35, et urverk spesielt utviklet for dykkere.

Uemura var forøvrig den første personen i verdenshistorien som nådde toppen av de høyeste fjellene på samtlige fem kontinenter.

Designet på disse modellene er blitt tildelt kallenavnet “Captain Willard”, dette fordi klokken ble brukt i filmen Apocalypse Now.

Bestill nå

Se alle Seiko klokker

Seiko Prospex 1965/1970 Diver’s Modern Re-interpretation

I forbindelse med det notable jubileet lanserer Seiko ytterligere to modeller i Prospex-kolleksjonen, inspirert av flaggskipene fra henholdsvis 1965 og 1970. Klokkene har har tekstilreimer, med en tradisjonell japansk fletteteknikk kalt Seichu, og er ubønnhørlig designet og produsert med tanke på dykking. Klokkene innehar en god balanse mellom design og funksjon, og synliggjør den innovative Seiko-ånden på en fordelaktig måte. 

Begge klokker er utstyrt med urverket 6R35 med 70 timers gangreserve, og er vanntette til 200 meter.

Bestill nå

Se alle Seiko klokker

1986 Quartz Diver’s 35th Anniversary Limited Edition

For 35 år siden lanserte Seiko en dykkerklokke som satte en ny standard. Den kombinerte Seikos legendariske 1975-design med en vanntetthet til 1000 meter. Urverket, av typen Quartz, ga den i tillegg en nøyaktighet som ingen andre mekanisk dykkerur av samme generasjon evnet å matche. Fremdeles den dag i dag er klokken kjent som en av de viktigste dykkerklokkene Seiko har produsert.

35 år senere blir altså denne klassiske Seiko Diveren “født på ny” med nye design-funksjoner og oppgraderte profesjonelle spesifikasjoner.

Solid utspring 

2021-modellen er vanntett til 1000 meter, med heliumsventil – som metningsdykking jo krever. Kassen er i titan, med en keramisk beskyttelsesstruktur rundt, dette for å styrke bestandighet mot støt. Silikonsreimen sikrer bærbarhet på våtdrakt så vel som direkte på håndleddet. Reimene kommer i både svart og blågrå.

Fargen på skiven er en gradering fra blå til svart. Dette for å dramatisere måten lys gradvis falmer når man dykker dypere ned i havet. Kronen er merket med et gult «Lock»-tegn og en pil for å indikere rotasjonsretningen. Kassehalsen er også gul, slik at man umiddelbart kan oppdage det dersom kronen åpner seg.

Klokken er utstyrt med quartz-urverket 7C46, og batterilevetiden er anslått til fem år. Modellen er begrenset til 1200 eksemplarer.

Bestill nå

Se alle Seiko klokker

Seiko Prospex The 1959 Alpinist Re-creation

I 1959 lanserte Seiko deres første sportsklokke, The Alpinist. Denne skulle dekke behovene til fjellklatrere og andre aktive utøvere. “Alpinisten” gjorde vei i vellinga for utviklingen av en rekke andre sportsklokker og ditto relaterte komplikasjoner. Og nå skinner denne klassikeren i ny og oppgradert – men like fullt gjenkjennelig – drakt.

2021-utgavens besitter også den hensiktsmessige funksjonaliteten som kjennetegner Prospex-kolleksjonen. Timemarkørene, plassert på en glansfull sort skive, er av en sjenerøs størrelse. De hvite minuttmarkørene danner en indre ring på urskiven, akkurat som på originalutgaven. Indekser og visere er belagt med Lumibrite for å gi styrket lesbarhet i mørket.

Den inneholder også et datovindu mellom klokken fire og fem. Det boksformede safirglasset er behandlet med et antireflekterende belegg på den indre overflaten, noe som gir høy lesbarhet. Klokken presenteres på en lærrem som har samme taggete sømdesign som sin forgjenger.

SJE085J1: Har et 6L35-urverk med 45 timer gangreserve. Modellen er vanntett til 100 meter. Begrenset til 1959 eksemplarer og er tilgjengelig fra August 2021.

Bestill nå

Se alle Seiko klokker

Seiko 140th Anniversary Limited Edition – SPB213J1

Her snakker vi om en real modernisering av Seikos første dykkerur fra 1965. De brede viserne med Lumibrite gir god synlighet, mens den nedskrudde kronen og baklokket sørger for at klokken er vanntett til 200 meter. Urkassen og baksiden er formet slik at den sitter lett og godt på håndleddet.

Klokken er utstyrt med urverket 6R35 med 70 timer gangreserve. Begrenset til 6.000 eksemplarer.

I forbindelse med 140-årsmarkeringen lanserer Seiko også modeller i kolleksjonene Presage, Astron og 5 Sports.

Bestill nå

Se alle Seiko klokker

Seiko Prospex Land “Tortoise”

Seiko “Turtle” fikk kallenavnet sitt grunnet de myke avrundede formene som ligner en skilpaddes sett ovenfra. I år har Seiko lansert nye modeller basert på «Turtle» designet, men siden den er utstyrt med en kompass-bezel er klokkene plassert i Prospex Land-kolleksjonen. Men selv om “Tortoise” oversatt til norsk er landskilpadde, er dette modeller som liker seg like godt i vann som på land.

Seiko “Tortoise”-modellene måler 42,4 millimeter og er noe mindre enn “Turtle”-modellene med sine 45 millimeter. Modellene er utstyrt med et ripesikkert safirglass og et automatisk urverk med cirka 41 timer gangreserve. De er vanntette til 200 meter.

Dette er en serie klokker som beviser at det er helt i orden å skille seg litt ut.