Den ultimate oppgraderingen for Longines’ flaggskip-pilotklokke

Noen ganger kan det føles som at stjernene stiller seg på rekke for et merke. En ny modell blir veldig populær på grunn av det brilliante designet, og merket følger det opp med et selvsikkert steg videre. Alt stemmer og resultatene er perfeksjon. Det er akkurat slik den nye Longines Spirit Zulu Time GMT føles. Klokken representerer en modning av merkevarens Spirit-kolleksjon, og et spennende steg i riktig retning. Den opprettholder alle elementene ved designet som gjorde Spirit modellene så populære, og bygger videre på det solide grunnlaget som ble etablert i 2020. Spirit Chronograph-modellen var allerede et fantastisk alternativ til 3-hånds modellen, men den nyeste versjonen tar Spirit til nye høyder. Den er også vakkert knyttet til varemerkets rike historie, og hyller en Longines dual-time klokke fra 1925.

Men hvorfor kalle den Zulu Time? Navnet finner sine røtter i Zulu-flagget som man fant på urskiven til modellen fra 1925. Nato sitt fonetiske alfabet, brukt av piloter under deres radiosendinger, brukte ordet Zulu for bokstaven «Z», som igjen betegner universell tid. Denne betegnelsen er brukt av piloter og armerte styrker. Ved å beholde Spirit sine eventyrlige ambisjoner, er Zulu Time GMT en perfekt alliert for dem som jevnlig beveger seg mellom tidssoner. Longines bringer sammen arv med merkevarens innovasjonsånd, og dermed er ikke denne klokken kun en vakker klokke. Den inspirerer også til eventyr, og lytter tilbake til forgjengerens dager.

Longines Spirit Zulu Time

Etter å ha blitt båret i lang tid på håndleddet til mange eventyrere, har Longines spilt en nøkkelrolle i sikkerheten og navigasjonen til flygere. Disse rekordsettende globetrotterne, som Amy Johnson, Clyde Pangborn og Hugh Herndon, stolte på sine Longines klokker for deres suksess. Nå, nesten et århundre etter deres prestasjoner, er Longines Spirit Zulu Time tilgjengelig for moderne pionerer.

Klokken vil være tilgjengelig i tre forskjellige fargekombinasjoner. Den første versjonen er vintage-tonet med en mørkegrønn bezel, sort skive og forgylte visere og indekser. Den andre versjonen har et mer moderne utseendet, med en sort bezel, sort skive og blå GMT-viser. Det tredje alternativet er den mest sporty, med en blå bezel, blå skive og en orange GMT-viser. Alle tre klokkene er utstyrt med Longines sitt COSC-sertifiserte urverk caliber L844.4 (A31.L411), med 72-timer gangreserve og som tikker med en frekvens på 25,200vph.

Modellen er en GMT klokke i ekte pilot-stil. Det betyr at den har en uavhengig justerbar lokal timeviser, som kan stilles uten å forstyrre klokkens “normale” tidsvisning.

Når det kommer til det estetiske, står Spirit Zulu Time i stil med de tidligere modellene i Spirit-kolleksjonen. Den 42mm kassen i rustfritt stål har skarpe lugs, en oversized krone og en ny toveisroterende 24-timers bezel med keramisk innlegg. Tallene på bezelen er lakkert, og trekanten er fylt med Super-LumiNova. Skiven kan nytes gjennom et kuppelformet og AR-belagt safirglass, og har all den vakre dybden som du kjenner, elsker og forventer av en Spirit-klokke. Det ytre minuttsporet har en karakteristisk børstet tekstur med en metallring som skiller den fra hovedskiven.

Longines Spirit Zulu med sort kasse og brun skinnreim

Detaljer som teller

Longines Spirit Zulu Time har et solid baklokk av stål som holdes på plass av seks skruer. Dette gjør klokken vannresistent opptil 100 meter, som er mer enn nok for mange eventyrere. Avhengig av klima og personlige preferanser, kan du nyte klokken på et flott armbånd av stål eller en herlig lærreim. Låsen til lærreimen har et smart innebygd mikrojusteringssystem, som lar deg enkelt justere opptil et helt hakk med et enkelt trykk.

Spirit Zulu Time ser fantastisk ut på håndleddet. Til tross for at kassen er på 42mm, har den et vingespenn på 49mm på grunn av de lange lugsene. Takket være dens 13,9mm høyde og de nedoverlente lugsene, er den svært komfortabel på håndleddet. Enten du bruker armbåndet i stål eller lærreimen gjør begge at klokken både er komfortabel og ser fantastisk ut. Kassen har en fantastisk finish, med fine kontraster i børstede og polerte overflater. Den har et klassisk Spirit-design, og den har Longines sin logo under klokken 12. Detaljene fortsetter med arabiske indekser og de fem stjernene som sitter under «Zulu Time»-teksten. Disse stjernene er et historisk element på klokkene til Longines som en indikasjon på urets nøyaktighet og høye kvalitet.

Siste tanker

Longines Zulu Time GMT har altså ikke kun et helhetlig brilliant design. Den har også verdi helt ned til minste detalj, fra finurlighetene på skiven til den smarte mikrojusterbare låsen, og en balansefjær i silisium. Disse urene inngår ingen kompromisser når det kommer til «ekte» pilot-GMT funksjonalitet. Er du på markedet etter en perfekt GMT klokke du kan bruke når som helst og til hva som helst, er det vanskelig å finne et bedre alternativ i denne prisklassen.

Bestill Longines Spirit Zulu Time

Utforsk longines

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *